Ajdova kaša s šparglji in bučkami

Sestavine:

-200 g ajdove kaše

-300 g špargljev

-300 g bučk 

-1 večja čebula

-100 g rdeče paprike

-šopek svežega 

-sol in poper 

-mleta dimljena sladka rdeča paprika

-olje

 
Priprava:

- Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezance.
- Šparglje očistimo in narežemo 2-3 cm dolge kose.

- Papriko očistimo in narežemo na poljubne kose. 
- Vrelo vodo posolimo in vanjo stresemo ajdovo kašo. Ajdo kuhamo cca.  minut v pokritem loncu.

- Ko je ajdova kaša kuhana jo odcedimo. 

- V voku segrejemo olje in na njem na hitro popražimo čebulo, da postekleni in dodamo šparglje. Vse skupaj pražimo 2-3 minute. 

- Po tem dodamo narezano papriko, dodamo sol, poper in peteršilj ter pražimo dodatnih 3-5 minut.

-Popraženi zelenjavi dodamo kuhano in odcejeno ajdovo kašo, dobro premešamo in vse skupaj na zmernem ognju pražimo še 2-3 minute.

Čas priprave:

od 40 do 50 minut

 

Dober tek!

<Nazaj_na Priloge

<Nazaj na Recepte

Rose Mari Banfi - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji

Rose Mari Banfi - carrier of the complementary farm business

 

Kupšinci 62

9000 Murska Sobota

kmetijab@gmail.com / Tel.: 040/677-520

© 2017 by Kmetija Banfi

Urejanje in lektoriranje: Lea Vöröš

Editing and proofreading by Lea Vöröš

-Urejanje in prevod: Simon Sovič

Editing and translation by Simon Sovič

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Google+ Icon