Ajdova kaša s šparglji in bučkami
Sestavine:
-200 g ajdove kaše
-300 g špargljev
-300 g bučk
-1 večja čebula
-100 g rdeče paprike
-šopek svežega
-sol in poper
-mleta dimljena sladka rdeča paprika
-olje
Priprava:
- Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezance.
- Šparglje očistimo in narežemo 2-3 cm dolge kose.
- Papriko očistimo in narežemo na poljubne kose.
- Vrelo vodo posolimo in vanjo stresemo ajdovo kašo. Ajdo kuhamo cca. minut v pokritem loncu.
- Ko je ajdova kaša kuhana jo odcedimo.
- V voku segrejemo olje in na njem na hitro popražimo čebulo, da postekleni in dodamo šparglje. Vse skupaj pražimo 2-3 minute.
- Po tem dodamo narezano papriko, dodamo sol, poper in peteršilj ter pražimo dodatnih 3-5 minut.
-Popraženi zelenjavi dodamo kuhano in odcejeno ajdovo kašo, dobro premešamo in vse skupaj na zmernem ognju pražimo še 2-3 minute.
Čas priprave:
od 40 do 50 minut
Dober tek!