Fižolova solata 

Sestavine:

- 400 g fižola
- 150 g šunke
- 2 kosa pora
- bučno olje
- 2 jajci
- morska soli
- kis

 
Priprava:

- Če uporabljamo domači fižol, ga skuhamo, če pa uporabljamo fižol iz pločevinke, ga samo odcedimo.
- Šunko narežemo na rezance in jo dodamo fižolu.
- Por narežemo na rezance, posolimo in pomanemo med prsti, da se zmehča.
-Por dodamo fižolu, dodamo bučno olje in kis ter premešamo.
-Ko je solata pripravlena po našem okusu, dodamo rezine trdo kuhanega jajca.

 
Čas priprave:

od 20 do 30 min.

 

Dober tek!

<Nazaj_na Solate

<Nazaj na Recepte

Rose Mari Banfi - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji

Rose Mari Banfi - carrier of the complementary farm business

 

Kupšinci 62

9000 Murska Sobota

kmetijab@gmail.com / Tel.: 040/677-520

© 2017 by Kmetija Banfi

Urejanje in lektoriranje: Lea Vöröš

Editing and proofreading by Lea Vöröš

-Urejanje in prevod: Simon Sovič

Editing and translation by Simon Sovič

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Google+ Icon