Search
  • Kmetija Banfi

Polnozrnati kruh z ajdovo kašo

Sestavine:

-250 g polnozrnate moke

-150 g ajdove kaše

-1 pecilni prašek

-3 žlice olivnega olja

-1 žlička soli

- 500 ml mineralne vode ali navadne vode

-semena za posip (po želji)


Priprava:

1. V mikserju zmeljimo ajdove kaše

2. Mleti ajdovi kaši dodamo moko, pecilni prašek in sol ter premešamo.

3. Dodamo mineralne vodo in olje

4. Mešamo dokler ne dobimo vlažne, rahlo lepljive mase za kruh

5. V poljubni manjši pekač namestimo papir za peko in vanj razporedimo maso

6. Po vrhu posujemo semenke

7. kruh pečemo okoli 60 minut v pečici pri temperaturi 180°C



34 views0 comments

Rose Mari Banfi - carrier of the complementary farm business

 

Kupšinci 62

9000 Murska Sobota

kmetijab@gmail.com

 Tel.:  +386 31 372 395

           +386 41 822 237

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Google+ Icon

© 2021 by Kmetija Banfi

Editing and proofreading by Lea Vöröš

Editing and translation by Simon Sovič

Photo of products:

Nikola Janušič , David Janušič