Sestavine:
2 kavni skodelici ajdove kaše Kmetija Banfi
400g jagod Panvita
10 špargljev Panvita
velik šop svežega peteršilja
pol limone
1 žlica medu
žlica olivnega olja
ščepec soli Piranske soline
Priprava:
Eno skodelico ajdove kaše namočimo v hladno vodo in jo pustimo, da se namaka vsaj 8 ur.
Na ogenj pristavimo vodo in vanjo vsipamo splaknjeno ajdovo kašo ter na majhnem ognju kuhamo 10 minut. Malo pred koncem kuhanja ajdovo kašo solimo.
Ko je ajdova kaša kuhana jo damo hladit. Ter ta čas začnemo pripravljati preliv.
na majhno sesekljamo peteršilj.
V manjšo skledo iztisnemo limonin sok, dodamo med, olje in sesekljan peteršilj ter vse skupaj dobro premešamo.
S prelivom prelijemo kuhano ajdovo kašo in pustimo da se sestavine dobro prepojijo.
Osušimo namočeno ajdovo kašo in jo na vroči ponvi brez olja popečemo. Med pečenjem občasno premešamo in pečemo toliko časa, da ajdova kaša postane povsem hrustljava.
Šparglje očistimo, operemo, odstranimo oleseneli del stebla, narežemo na manjše kose in v ponvi popečemo.
Jagode očistimo, operemo in narežemo na tanke rezine.
Vse sestavine dodamo h kuhani ajdovi kaši in premešamo.
Dober tek!
Comments