Sestavine:
255 g večnamenske moke
1 žlička soli
1 žlička suhega kvasa
180 ml mlačne vode
2 žlici bučnega olja Kmetija Banfi
5 žlice oljčnega olja
šopek rožmarina
Priprava:
V posodo, v kateri bomo zamesili testo, odmerimo moko, sol in kvas. Vse sestavine s pomočjo kuhinjskega robota dobro pregnetemo.
Dodajte vodo in dve žlici bučnega olja.
V veliko posodo kapnite dve žlici olivnega olja in namastite.
Iz multipraktika spraskajte testo ter ga z rokami oblikujte v kroglo in jo položite v namaščeno posodo.
Prekrijte s folijo za živila in postavite na stran, da vzhaja do dvojne velikosti.
V pekač kanite žlico olivnega olja ter ga razmažite. Vanjo položite vzhajano testo ter ga v sredini pritisnite s prsti, da dobi vdolbinice.
Ponovno prekrijte s folijo ali kuhinjsko krpo, tokrat le za pol ure. Medtem pečico segrejte na 220 stopinj Celzija.
Tik preden fokačo postavite v pečico, jo potresite s solnim cvetom ter rožmarinom. Prelijte z žlico oljčnega olja.
Pecite do 25 minut, nato pa še toplo postrezite.
Dober tek!
Comments