top of page
Search
  • Kmetija Banfi

Fokačo po prekmursko

Updated: Dec 26, 2023

Sestavine:


Priprava:

  1. V posodo, v kateri bomo zamesili testo, odmerimo moko, sol in kvas. Vse sestavine s pomočjo kuhinjskega robota dobro pregnetemo.

  2. Dodajte vodo in dve žlici bučnega olja.

  3. V veliko posodo kapnite dve žlici olivnega olja in namastite.

  4. Iz multipraktika spraskajte testo ter ga z rokami oblikujte v kroglo in jo položite v namaščeno posodo.

  5. Prekrijte s folijo za živila in postavite na stran, da vzhaja do dvojne velikosti.

  6. V pekač kanite žlico olivnega olja ter ga razmažite. Vanjo položite vzhajano testo ter ga v sredini pritisnite s prsti, da dobi vdolbinice.

  7. Ponovno prekrijte s folijo ali kuhinjsko krpo, tokrat le za pol ure. Medtem pečico segrejte na 220 stopinj Celzija.

  8. Tik preden fokačo postavite v pečico, jo potresite s solnim cvetom ter rožmarinom. Prelijte z žlico oljčnega olja.

  9. Pecite do 25 minut, nato pa še toplo postrezite.


Dober tek!

Okusni fokačo z bučnim oljem in domačim rožmarinom.
Fokačo po prekmursko

4 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page