Sestavine:
bučno olje Kmetija Banfi
2 srednje velika krompirja
ena majhna glava radiča
1 manjši por
sol
poper
1 strok česna
češnjev paradižnik
peteršilj
1,5 dcl voda
vegeta
olivno olje
Priprava:
Zavremo večjo količino vode. V času, ko voda vre hobotnico operemo in očistimo. Hobotnico blanširamo v vreli vodi.
Zavremo vodo in vanjo damo kuhat hobotnico. Kuhamo jo od 60 do 90 minut, odvisno od velikosti.
Krompir olupimo, narežemo na majhne kocke ter ga skuhamo.
Ko je krompir kuhan ga odcedimo in ohladimo.
Kuhano hobotnico vzamemo iz lonca, jo ohladimo s hladno vodo in osmukamo.
Hobotnico narežemo na kolobarje.
Pristavimo ponev, pokapljamo z olivnim oljem ter jo ogrejemo.
V vročo ponev dodamo hobotnico in krompir ter ju zlato rumeno popečemo.
Por narežemo na tanke kolobarje in jo dodamo v ponev.
Sesekljamo česen ter ga dodamo v ponev. Solimo in popramo.
Dodamo vodo, po okusu vegeto in vse skupaj malo pokuhamo.
Serviramo na radiču, za okras dodamo paradižnik, peteršilj in pokapamo z bučnim oljem.
Serviramo lahko toplo ali hladno.
Dober tek!
Comments