Sestavine za slastna medvedja rebrca:
500 g medvedjih reberc
sol
začimbe Knorr grill
hladno stiskano repično olje
Sestavine za polnjene bučke:
3 bučke cukini
pest ajdove kaše Kmetija Banfi
pol čebule
pol konzerve koruze
1 paradižnik
pol konzerve koruze
hladno stiskano repično olje
sol
peteršilj
Priprava:
En dan prej začinimo medvedja rebrca s soljo, začimbami in oljem ter jih pustimo čez noč v hladilniku. Uro pred peko jih prestavimo na sobno temperaturo. V pečici jih pečemo dve do tri ure na 150 °C.
Skuhamo ajdovo kašo v slani vodi.
Bučke razpolovimo in z žličko postrgamo semena.
Zmešamo olje, sol in sesekljan česen, ter premažemo postrgane bučke.
Bučke rahlo popečemo v pečici na 180°C.
Na olivnem olju popražimo čebulo da zarumeni, dodamo na koščke narezan paradižnik, koruzo in sesekljan česen. Dušimo toliko časa, da česen lepo zadiši.
Odstranimo z ognja, primešamo sol, peteršilj in kuhano ajdovo kašo.
Bučke vzamemo iz pečice in jih nadevamo s prej pripravljeno maso. Po želji jih lahko posipamo s sirom.
Polnjene bučke damo nazaj v pečico, da se lepo zapečejo.
Dober tek!
コメント