top of page
Search
Kmetija Banfi

Medvedja rebrca s polnjenimi bučkami

Updated: Dec 24, 2023

Sestavine za slastna medvedja rebrca:

  • 500 g medvedjih reberc

  • sol

  • začimbe Knorr grill

  • hladno stiskano repično olje


Sestavine za polnjene bučke:

  • 3 bučke cukini

  • pest ajdove kaše Kmetija Banfi

  • pol čebule

  • pol konzerve koruze

  • 1 paradižnik

  • pol konzerve koruze

  • hladno stiskano repično olje

  • sol

  • peteršilj


Priprava:

  1. En dan prej začinimo medvedja rebrca s soljo, začimbami in oljem ter jih pustimo čez noč v hladilniku. Uro pred peko jih prestavimo na sobno temperaturo. V pečici jih pečemo dve do tri ure na 150 °C.

  2. Skuhamo ajdovo kašo v slani vodi.

  3. Bučke razpolovimo in z žličko postrgamo semena.

  4. Zmešamo olje, sol in sesekljan česen, ter premažemo postrgane bučke.

  5. Bučke rahlo popečemo v pečici na 180°C.

  6. Na olivnem olju popražimo čebulo da zarumeni, dodamo na koščke narezan paradižnik, koruzo in sesekljan česen. Dušimo toliko časa, da česen lepo zadiši.

  7. Odstranimo z ognja, primešamo sol, peteršilj in kuhano ajdovo kašo.

  8. Bučke vzamemo iz pečice in jih nadevamo s prej pripravljeno maso. Po želji jih lahko posipamo s sirom.

  9. Polnjene bučke damo nazaj v pečico, da se lepo zapečejo.

Dober tek!





Medvedja rebrca s polnjenimi bučkami, ajdova kaša
Medvedja rebrca s polnjenimi bučkami






11 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page