top of page
Search
  • Kmetija Banfi

Okusni polžki s praženimi bučnimi semeni

Updated: Dec 10, 2023

Sestavine:

  • 1 listnato testo light

  • 3 žlice domače paradižnikove mezge

  • 2 paketa slanina Pikok

  • ribani sir mozzarella

  • pest praženih bučnih semen Kmetija Banfi


Priprava:

  1. Testo premažemo z domačo paradižnikovo mezgo.

  2. Na mezgo zložimo eno poleg druge slanino ter posujemo z sirom.

  3. Testo počasi rolamo po širokem delu.

  4. Testo režemo na 1,5 cm debele polžke.

  5. Polžke zložimo v pekač in jih posujemo z bučnimi semeni. Bučna semena lahko ostanejo cela lahko pa jih zlomimo na manjše.

  6. Pečemo v pečici cca 7 minut pri temperaturi 210 °C.

Dober tek!



Hrustljavi polžki z bučnimi semeni iz listnatega testa, slanine, domače paradižnikove mezge in sira
Hrustljavi polžki s praženimi bučnimi semeni


4 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page