Sestavine:
500 g šampinjonov
eno majhno zeleno papriko
5 do 6 strokov česna
100 g ajdove kaše Kmetija Banfi
sol
hladno stiskano repično olje
sveža rukola
Priprava:
Ajdovo kašo skuhamo v slani vodi.
Šampinjone očistimo in njim odstranimo bete. Bete narežemo in jih prihranimo za pozneje.
V pekač položimo peki papir in naj položimo pripravljene šampinjone ter jih narahlo posolimo.
Na majhno narežemo papriko in česen.
Na olju popražimo papriko, dodamo česen in pražimo do mehkega.
Dodamo narezane bete šampinjonov in pražimo do mehkega in do izparitve vse tekočine. Po želji solimo.
Primešamo kuhano ajdovo kašo in napolnimo klobuke šampinjonov.
V pečici pečemo okrog 20 minut na 180 °C.
Polnjene šampinjone postrezite s svežo rukolo.
Dober tek!
Comments