top of page
Search
Kmetija Banfi

Polnozrnati kruh z ajdovo kašo

Updated: Oct 22, 2022

Sestavine:

  • 300 g polnozrnate moke

  • 200 g mlete ajdove kaše

  • 2 žlici poljubnih semen

  • 500 ml mineralne vode ali navadne vode

  • 1 pecilni prašek

  • 3 žlice olivnega olja

  • 1 žlička soli


Postopek priprave:

  1. V posodo od kuhinjskega robota vsipamo moko, mleto ajdovo kašo in semeni, ter s kuhalnico premešamo.

  2. Dodamo pecilni prašek in sol, ter vse skupaj ponovno premešamo.

  3. Dodamo mineralno vodo in olivno olje.

  4. S kuhinjskim robotom mešamo dokler ne dobimo vlažne, rahlo lepljive mase.

  5. V manjši pekač namestimo peki papir in vanj razporedimo maso.

  6. Po vrhu poljubno posujemo semena.

  7. Kruh pečemo 60cminut v pečici ogreti na 180°C.

Dober tek !


26 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page