top of page
Search
  • Kmetija Banfi

Torta z bučnim oljem

Updated: Jan 14

Sestavine za biskvit:

  • 1/2 vrečke pecilnega praha

  • 1/2 čajne žličke kisa (ocetni)

  • 100 gramov gladke moke

  • 100 gramov rjavega sladkorja

  • 3 jajca

  • 110 gramov stopljenega masla brez laktoze Lidl Pilos

  • 4 decilitre mleka brez laktoze Lidl Pilos

  • 15 gramov kakava v prahu

  • ščepec soli

Sestavine za kremo z bučnim oljem:

  • 200 gramov sladkorja v prahu

  • 100 gramov masla brez laktoze Lidl Pilos

  • 4 jedilne žlice bučnega olja Kmetija Banfi

  • 100 gramov bele čokolade Manner

  • 500 gramov mascarpone sira brez laktoze Lidl Pilos

Sestavine za vanilijevo kremo

  • 360 g vanilijeva jogurta

  • 4 dl smetane za stepanje brez laktoze Lidl Pilos

  • 2 jedilni žlici medu

  • 2 želatine v prahu dr.Oetker

  • 1/2 čajne žličke vanilijeve aroma

Sestavine za glazuro:

  • 50 ml smetane za stepanje brez laktoze Lidl Pilos

  • 150 gramov bele čokolade Manner

  • 1 jedilna žlica bučnega olja Kmetija Banfi

  • cca 50 g bučnih semen Kmetija Banfi


Priprava:

  1. Za pripravo biskvita maslo raztopimo v mikrovele in pustimo, da se malo ohladi. Ločimo beljake od rumenjakov. Beljake s kisom stepemo v sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in kremasto stepemo, nato dodamo in vmešamo maslo. V posodo od kuhinjskega robota damo moko, pecilni prašek in kakav ter premešamo in dodamo v rumenjakovo zmes. Počasi vmešamo mleko sobne temperature. Na koncu nežno vmešamo še beljakov sneg. Vse skupaj vlijemo v pekač za torte (26 cm premera).

  2. Pečemo na 160 stopinj Celzija 70 minut. Po peki pustimo, da se biskvit ohladi. Odstranimo peki papir in damo biskvit na dno pekača.

  3. Za pripravo bučne kreme skupaj stalimo maslo in čokolado. V posodi zmešamo mascarpone in sladkor, dodamo bučno olje in dobro premešamo. Na koncu dodamo ohlajeno staljeno maslo in čokolado. Kremo enakomerno nanesemo na biskvit v pekaču.

  4. Za vanilijevo kremo stepemo smetano in vmešamo jogurt, med in vanilijevo aromo. Nato dodamo želatino in jo dobro vmešamo. Kremo prenesemo na bučno kremo in jo enakomerno razmažemo. Torto postavimo v hladilnik za nekaj ur, da se strdi.

  5. Za glazuro nad soparo stopimo belo čokolado s smetano. Mešamo, da dobimo gladko omako. Vmešamo še bučno olje. Odstranimo in malo ohladimo. Ko je še tekoče prelijemo po vrhu torte. Po želji okrasimo z bučnimi semeni ter za uro postavimo v hladilnik še boljše v zamrzovalnik, da se glazura lepo strdi.



Dober tek!



bučno olje, torta, vanili, čokolada
Torta z bučnim oljem









21 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page