Sestavine za biskvit:
1/2 vrečke pecilnega praha
1/2 čajne žličke kisa (ocetni)
100 gramov gladke moke
100 gramov rjavega sladkorja
3 jajca
110 gramov stopljenega masla brez laktoze Lidl Pilos
4 decilitre mleka brez laktoze Lidl Pilos
15 gramov kakava v prahu
ščepec soli
Sestavine za kremo z bučnim oljem:
200 gramov sladkorja v prahu
100 gramov masla brez laktoze Lidl Pilos
4 jedilne žlice bučnega olja Kmetija Banfi
100 gramov bele čokolade Manner
500 gramov mascarpone sira brez laktoze Lidl Pilos
Sestavine za vanilijevo kremo
360 g vanilijeva jogurta
4 dl smetane za stepanje brez laktoze Lidl Pilos
2 jedilni žlici medu
2 želatine v prahu dr.Oetker
1/2 čajne žličke vanilijeve aroma
Sestavine za glazuro:
50 ml smetane za stepanje brez laktoze Lidl Pilos
150 gramov bele čokolade Manner
1 jedilna žlica bučnega olja Kmetija Banfi
cca 50 g bučnih semen Kmetija Banfi
Priprava:
Za pripravo biskvita maslo raztopimo v mikrovele in pustimo, da se malo ohladi. Ločimo beljake od rumenjakov. Beljake s kisom stepemo v sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in kremasto stepemo, nato dodamo in vmešamo maslo. V posodo od kuhinjskega robota damo moko, pecilni prašek in kakav ter premešamo in dodamo v rumenjakovo zmes. Počasi vmešamo mleko sobne temperature. Na koncu nežno vmešamo še beljakov sneg. Vse skupaj vlijemo v pekač za torte (26 cm premera).
Pečemo na 160 stopinj Celzija 70 minut. Po peki pustimo, da se biskvit ohladi. Odstranimo peki papir in damo biskvit na dno pekača.
Za pripravo bučne kreme skupaj stalimo maslo in čokolado. V posodi zmešamo mascarpone in sladkor, dodamo bučno olje in dobro premešamo. Na koncu dodamo ohlajeno staljeno maslo in čokolado. Kremo enakomerno nanesemo na biskvit v pekaču.
Za vanilijevo kremo stepemo smetano in vmešamo jogurt, med in vanilijevo aromo. Nato dodamo želatino in jo dobro vmešamo. Kremo prenesemo na bučno kremo in jo enakomerno razmažemo. Torto postavimo v hladilnik za nekaj ur, da se strdi.
Za glazuro nad soparo stopimo belo čokolado s smetano. Mešamo, da dobimo gladko omako. Vmešamo še bučno olje. Odstranimo in malo ohladimo. Ko je še tekoče prelijemo po vrhu torte. Po želji okrasimo z bučnimi semeni ter za uro postavimo v hladilnik še boljše v zamrzovalnik, da se glazura lepo strdi.
Dober tek!
Comments