top of page
Search
  • Kmetija Banfi

Stročji fižol v solati

Sestavine:


Priprava:


  1. Na ogenj pristavimo lonec z vodo.

  2. Stročji fižol na konceh obrežemo in operemo ter narežemo na poljubno dolge kose.

  3. Ko voda zavre, stresemo fižol v krop in kuhamo cca 10 minut.

  4. Po 10 minutah ga solimo in poskusimo če je kuhan. Če je kuhan ga odstranimo, če ni potem pa vsako minuto pokusimo, če je že kuhan. Biti mora skuhan, vendar mora hkrati ostati čvrst.

  5. Česen olupimo in nasekljamo.

  6. Peteršilj operemo, otresemo in nasekljamo.

  7. Kuhan stročji fižol odcedimo, stresemo v skledo, po okusu dosolimo, popramo, dodamo česen, peteršilj, olje in kis.

  8. Dobro premešamo in postrežemo.


Dober tek!


Stročji fižol, solata, bučno olje, fižol, zeleni stročji fižol
Stročji fižol v solati

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page