Sestavine:
1kg stročjega fižola
3 stroke česna
1 ščepec mletega črnega popra Maestro
4 žlice bučnega olja Kmetija Banfi
2 žlici kisa
1 šopek peteršilja
0,5 žličke nerafinirane morske sol Piranske soline
Priprava:
Na ogenj pristavimo lonec z vodo.
Stročji fižol na konceh obrežemo in operemo ter narežemo na poljubno dolge kose.
Ko voda zavre, stresemo fižol v krop in kuhamo cca 10 minut.
Po 10 minutah ga solimo in poskusimo če je kuhan. Če je kuhan ga odstranimo, če ni potem pa vsako minuto pokusimo, če je že kuhan. Biti mora skuhan, vendar mora hkrati ostati čvrst.
Česen olupimo in nasekljamo.
Peteršilj operemo, otresemo in nasekljamo.
Kuhan stročji fižol odcedimo, stresemo v skledo, po okusu dosolimo, popramo, dodamo česen, peteršilj, olje in kis.
Dobro premešamo in postrežemo.
Dober tek!
Comentarios