Solata s cvetačo, slanino, jajci, paradižnikom in motovilcem

Sestavine:

- ena glava cvetače

- 3 paradižniki

- bučno seme

- 300 g motovilca

- kis 

- 300 g slanine

-bučno olje

- 1 kumara

- 3 jajca

-sol

- poper

 
Priprava:

- Skuhajte cvetačo, jo odcedite ter ohladite.
- Trdo skuhajte jajca in jih ohladite ter olupite.

- Slanino narežite na kocke in popražite v ponvi.
- Operite motovilec ter ga odcedite.

-Olupite kumaro in jo narežite na kocke.

-V ponvi brez olja popražite željeno količino bučnih semen. 

-Po želji razrežite glavo cvetače. 

- Na kocke narežite paradižnik in trdo kuhana jajca.

- V veliko posodo dajte cvetačo, paradižnik, motovilec, kumaro in jajce. 

-Po želji dodajte kis, sol, poper in bučno olje.

- Solato razdelite na krožnike in po njej posipajte popražena bučna semena. 

 
Čas priprave:

od 30 do 40 minut

 

Dober tek!

<Nazaj_na Solate

<Nazaj na Recepte

Rose Mari Banfi - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji

Rose Mari Banfi - carrier of the complementary farm business

 

Kupšinci 62

9000 Murska Sobota

kmetijab@gmail.com / Tel.: 040/677-520

© 2017 by Kmetija Banfi

Urejanje in lektoriranje: Lea Vöröš

Editing and proofreading by Lea Vöröš

-Urejanje in prevod: Simon Sovič

Editing and translation by Simon Sovič

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Google+ Icon