Solata z lečo, paradižnikom in bučnimi semeni

Sestavine:

- 350 g rdeče leče

- 2 kosa lovorjevega lista

- 2 žlici bučnega semena

-1 strok česna

- 100 ml kisa 

- 1 ščepec sveže mletega popra

-150 ml bučnega olja

- ščepec soli

- 150 g čebule

-200 g  paradižnika 

- poper

 
Priprava:

- Lečo in lovorjev list kuhamo 10 minut, da se leča zmehča.
- V ponvi brez olja pražimo bučna semena 2 minuti.
- V preliv zmešamo sesekljan strok česna, kis, bučno olje in poper.

-Lečo odcedimo in stresemo v skledo.

-Čebulo narežemo na kocke.

- Leči dodamo narezan paradižnik in čebulo ter prelijemo s prelivom. 

-Na to dodamo 2/3 slanine in 1/3 naribanega sila ter ponovno premešamo.

- Solato razdelimo na krožnike in po njej potrosimo preostanek slanine in naribanega sira.
 

 
Čas priprave:

od 30 do 35 minut

 

Dober tek!

<Nazaj_na Solate

<Nazaj na Recepte

Rose Mari Banfi - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji

Rose Mari Banfi - carrier of the complementary farm business

 

Kupšinci 62

9000 Murska Sobota

kmetijab@gmail.com / Tel.: 040/677-520

© 2017 by Kmetija Banfi

Urejanje in lektoriranje: Lea Vöröš

Editing and proofreading by Lea Vöröš

-Urejanje in prevod: Simon Sovič

Editing and translation by Simon Sovič

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Google+ Icon