
Solata z lečo, paradižnikom in bučnimi semeni
Sestavine:
- 350 g rdeče leče
- 2 kosa lovorjevega lista
- 2 žlici bučnega semena
-1 strok česna
- 100 ml kisa
- 1 ščepec sveže mletega popra
-150 ml bučnega olja
- ščepec soli
- 150 g čebule
-200 g paradižnika
- poper
Priprava:
- Lečo in lovorjev list kuhamo 10 minut, da se leča zmehča.
- V ponvi brez olja pražimo bučna semena 2 minuti.
- V preliv zmešamo sesekljan strok česna, kis, bučno olje in poper.
-Lečo odcedimo in stresemo v skledo.
-Čebulo narežemo na kocke.
- Leči dodamo narezan paradižnik in čebulo ter prelijemo s prelivom.
-Na to dodamo 2/3 slanine in 1/3 naribanega sila ter ponovno premešamo.
- Solato razdelimo na krožnike in po njej potrosimo preostanek slanine in naribanega sira.
Čas priprave:
od 30 do 35 minut
Dober tek!