Solata z ajdovo kašo in popečeno slanino

Sestavine:

- 250 g ajdove kaše

- 2 žlici olivnega olja

- 3 žlice limoninega soka

-160 g pečene slanine

- 2 ščepca soli 

- 1 ščepec sveže mletega popra

-160 g sira feta

- 1 pest kalčkov (kreša, gorčica ...)

 
Priprava:

- Ajdovo kašo na kuhamo zmernem ognju od 15 do 20 minut, solimo jo po želji.
- Ko se kaša skuha, jo odcedimo in ohladimo.
- Slanino narežemo na manjše koščke in jo v ponvi pražimo približno 2 minuti.

-Ko je slanina zapečena, jo iz ponve zložimo na krožnik, obložen s papirnatimi brisačami.

-Ohlajeno kašo stresemo v večjo skledo in dodamo olivno olje, limonin sok, sol in poper ter dobro premešamo.

-Na to dodamo 2/3 slanine in 1/3 naribanega sira ter ponovno premešamo.

- Solato razdelimo na krožnike in po njej potrosimo preostanek slanine in naribanega sira.
 

 
Čas priprave:

od 40 do 50 min.

 

Dober tek!

<Nazaj_na Solate

<Nazaj na Recepte

Rose Mari Banfi - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji

Rose Mari Banfi - carrier of the complementary farm business

 

Kupšinci 62

9000 Murska Sobota

kmetijab@gmail.com / Tel.: 040/677-520

© 2017 by Kmetija Banfi

Urejanje in lektoriranje: Lea Vöröš

Editing and proofreading by Lea Vöröš

-Urejanje in prevod: Simon Sovič

Editing and translation by Simon Sovič

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Google+ Icon