Solata z ajdovo kašo in popečeno slanino
Sestavine:
- 250 g ajdove kaše
- 2 žlici olivnega olja
- 3 žlice limoninega soka
-160 g pečene slanine
- 2 ščepca soli
- 1 ščepec sveže mletega popra
-160 g sira feta
- 1 pest kalčkov (kreša, gorčica ...)
Priprava:
- Ajdovo kašo na kuhamo zmernem ognju od 15 do 20 minut, solimo jo po želji.
- Ko se kaša skuha, jo odcedimo in ohladimo.
- Slanino narežemo na manjše koščke in jo v ponvi pražimo približno 2 minuti.
-Ko je slanina zapečena, jo iz ponve zložimo na krožnik, obložen s papirnatimi brisačami.
-Ohlajeno kašo stresemo v večjo skledo in dodamo olivno olje, limonin sok, sol in poper ter dobro premešamo.
-Na to dodamo 2/3 slanine in 1/3 naribanega sira ter ponovno premešamo.
- Solato razdelimo na krožnike in po njej potrosimo preostanek slanine in naribanega sira.
Čas priprave:
od 40 do 50 min.
Dober tek!