Sestavine:
1 skodelica ajdove kaše Kmetija Banfi
2 pločevinka tune v olivnem olju
1 pločevinka koruze
1 pest češnjevih paradižnikov
nekaj vejic svežega peteršilja
2 žlici olivnega olja oz. po potrebi
2 žlici limoninega soka
sol po okusu
poper po okusu
Priprava:
Ajdovo kašo stresemo na cedilo in jo dobro speremo pod tekočo vodo. V rahlo osoljeni vreli vodi jo kuhamo cca 15 minut.
Kuhano kašo odcedimo in ohladimo.
Paradižnike operemo in jih razrežemo na četrtine.
Peteršilj grobo sesekljamo.
Koruzo odcedimo in jo oplaknemo pod tekočo vodo.
V skledo dodamo tuno z olivnim oljem in jo razkosamo. Dodamo ohlajeno kašo, limoninim sokom. Primešamo češnjeve paradižnike, koruzo in peteršilj. Sestavine dobro premešamo. Po potrebi dodamo olivno olje, sol in poper ter vse še enkrat dobro premešamo.
Dober tek!
Comentários