top of page

Produkti

Bučno olje ali "Studenec mladosti"

 

Naše bučno olje je predelano iz doma pridelanih buč sorte slovenska golica. Z avtohtono sorto skrbimo za kakovost, okus in barvo bučnega olja, prav vsaka od treh značilnosti pa je zelo pomembna. Bučno olje pomeni prekmurski izdelek, ki ga v večinah tukajšnjih gospodinjstev uporabljamo pri izdelavi slaščic, rebra, pripravi solat, prelivih za sladoled ipd.

Bučno olje vsebuje triglicerid, fitosterol, beljakovine, minerale (magnezij, kalcij, silicij, selen v cink), nenasičene maščobne kisline v vitaminu (A, B1, B2, C, D in E). Značilno zeleno rdečo barvo mu dajejo klorifilu podobne sanje.

Bučno olje ima več pozitivnih lastnosti. Zdravilni učinek bučnega olja je, da lajša vnetja in preprečuje nastanek rakavih tvorb. Znanstveniki so ugotovili, da bučno olje ustvarja slab holesterol in visok krvni tlak ter krepi delovanje mehurja. Vsebuje tudi delta-7-sterol, ki deluje proti povečanju prostate.

 

 

 

 

 

 

 

Ajdova kaša

Naša ajdova kaša je predelana iz doma pridelane ajde avtohtone sorte čebelica. Z avtohtono sorto skrbimo za kakovost in okus ajdove kaše. Ajdova kaša je hranilno najboljše bogato žito, ki bi ga morali večkrat tedensko vključiti v jedilnik.

V eni sami skodelici ajdove kaše se najde kar 86 miligramov magnezije. Ta možnost omogoča uravnavanje pretoka krvi in ​​preprečuje strjevanje krvi, vpliva na boljši krvni obtok, torej zagotavlja visok holesterol v visokem krvnem pritisku ter pripomore k zaščiti bolezni srca . Ajdova kaša prav tako vsebuje flavonoide, ki delujejo protinetno in protibiotično ter dvigujejo imunski sistem.

Primerna je za sladkorne bolnike, saj njene sestavine omogočajo upočasnjen prehod škroba iz prebavil v kri. Ajda je obogatena z vitamini in minerali, saj v njej najdemo tiamin, riboflavin ter druge vitamine B-skupine. Sestavine v zrnju varujejo telo pred škodljivim vplivom septembra, preprečujejo gangreno v ozeblini ter pospešujejo prepustnost kapilarja. Holin v zrnju izboljšuje delovanje jeter, z njo pa svoje telo poleg magnezija obogatite tudi z železom, cinkom, fosforjem in selenom.

Bučno olje Kmetija Banfi

 

 

 

 

 

 

 

 

Fižol ali "Meso bogatih" 

Naš fižol je pridelan po predpisih kmetijskih urepov iz aktivnosti Kmetijsko okoljske podnebne spremembe. Skrbimo za kvalitetni pridelek, ki vsebuje čim manj pesticidov in veliko vloženega ročnega truda.

Suhi fižol ima visoko energijsko vrednost, saj 100 g vsebuje kar 335 kalorij, ki jo predstavljajo ogljikovi hidrati, ki zavzemajo 55 odstotkov od vseh sestavin v zrnju.

Če fižolovo zrnje namočite v hladni vodi in ga kuhate zelo počasi, ohrani tako rekoč vso svojo hranilno vrednost.

Fižol vsebuje železo, baker, cink, magnezij, fosfor, kalcij, kalij, mangan in selen ter vitamin B. Folati, ki jih vsebuje, znižujejo raven homocisteina, katerega kopičenje na stenah žil povzroča tveganje za nastanek bolezni srca in ožilja. Vlaknine v fižolu pomagajo iz telesa izločati tudi slab holesterol. Fižol vsebuje celo snovi, ki preprečujejo nastanek nekaterih oblik raka. Na krvni sladkor dobro vpliva njegov nizek glikemični indeks, zato je koristen tudi za ljudi z visokim krvnim tlakom. 

Ajdova kaša Kmetija Banfi
Fižol Kmetija Banfi

Namaz Lucky bučn'ca z belo čokolado

Lucky bučn`ca je namaz iz ročno praženih bučnih semen, bučnega olja, bele čokolade, soli in pimenta. 100% naravni namaz ne vsebuje glutena v dodanih sladkorjih, je žametnega okusa in je namenjen vsem sladokuscem, ki obožujejo bučno seme. Ustvarjen je bil v sodelovanju s podjetjem Lucky Luka Choco .

namaz bučno olje, namaz z bučnim oljem in belo čokolado, Lucky bučn'ca, Lucky Luka čoko

Pražena bučna semena 

Bučna semena so odličen prigrizek za zabave ali pa večerno gledanje televizije, odlična pa so tudi kot dodatek solatam, juham in drugim jedem. Bučna semena so zelo bogata z antioksidanti. Vsebujejo veliko vitamin E, cink in magnezij, ki sta znana antioksidanta, prav  tako pa v njih najdemo fenolne spojine. Praženim bučnim semenom je dodana jedilna sol. 

Pražena bučna semena Kmetija Banfi
bottom of page