top of page
Search
  • Kmetija Banfi

Hrustljavi pohančki

Sestavine:

  • 500 g piščančjih prsi

  • pest bučnih semen Kmetija Banfi

  • 2 čajni skodelici koruznih kosmičev brez dodanega sladkorja (kupljeni Hofer)

  • 3 jajca

  • kavna skodelica pšenične moke Mlinopek

  • ščepec soli Piranske soline

  • olje za cvrtje


Priprava:

  1. Na manjše kose narežemo piščančje prsi ter jih solimo.

  2. Zdrobimo kosmiče in bučna semena, ter jih vsipamo v globoki krožnik.

  3. V drugi globoki krožnik vsipamo moko

  4. V tretji globoki krožnik stremo jajca in jih umešamo.

  5. Meso povaljamo v moki, pomočimo v jajce in posipamo z kosmiči ter bučnimi semeni.

  6. Na ogenj pristavimo lonec za cvrtje, vanj vlijemo olje in počakamo, da se olje ogreje. V ogreto olje damo meso in ga cvremo do zlato rjave barve. Če želite bolj zdravo kosilo lahko meso ocvrete v cvrtniku z malo olja ali pa v pečici z nekaj kapljic olja.

Dober tek!



Hrustljavi pohančki z bučnimi semeni in koruznimi kosmiči
Hrustljavi pohančki




8 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page