Sestavine:
500 g piščančjih prsi
pest bučnih semen Kmetija Banfi
2 čajni skodelici koruznih kosmičev brez dodanega sladkorja (kupljeni Hofer)
3 jajca
kavna skodelica pšenične moke Mlinopek
ščepec soli Piranske soline
olje za cvrtje
Priprava:
Na manjše kose narežemo piščančje prsi ter jih solimo.
Zdrobimo kosmiče in bučna semena, ter jih vsipamo v globoki krožnik.
V drugi globoki krožnik vsipamo moko
V tretji globoki krožnik stremo jajca in jih umešamo.
Meso povaljamo v moki, pomočimo v jajce in posipamo z kosmiči ter bučnimi semeni.
Na ogenj pristavimo lonec za cvrtje, vanj vlijemo olje in počakamo, da se olje ogreje. V ogreto olje damo meso in ga cvremo do zlato rjave barve. Če želite bolj zdravo kosilo lahko meso ocvrete v cvrtniku z malo olja ali pa v pečici z nekaj kapljic olja.
Dober tek!
Comments