top of page
Search
  • Kmetija Banfi

Piščanec polnjen z ajdovo kašo in jurčki

Sestavine:

  • 1 piščanec

  • sol

  • poper

  • 200 ml piščančje juhe

  • 40 g posušenih jurčkov

  • 100 g ajdove kaše Kmetija Banfi

  • 250 ml vode

  • 2 čebuli

  • 2 korenčka

  • 2 žlici olja


Priprava:

  1. Zavremo 250 ml vode in vanjo dodamo jurčke. Namakamo jih nekje 20 minut.

  2. Piščanca očistimo.

  3. Jurčke drobno nasekljamo.

  4. Ajdovo kašo damo v lonec, zalijemo z vodo in pustimo, da zavre in jo nato na zmernem ognju kuhamo 7-8 minut.

  5. Čebulo olupimo in narežemo na kocke. 

  6. Korenček olupimo, operemo in narežemo na majhne kocke.  

  7. V ponvi segrejemo olje in pražimo čebulo 2-3 minute, nato dodamo korenček in pražimo še 2-3 minute.

  8. Dodamo gobe in dušimo še 4-5 minut. Zalijemo z malo vode

  9. Dodamo kuhano kašo, sol in poper po okusu. Zalijemo z vodo, dobro premešamo in kuhamo 4-5 minut. 

  10. Z ohlajenim nadevom nadevamo piščanca, vendar ne pretesno, ker se zmes med peko še napihne. Odprtino lahko zapremo z lesenimi nabodali. Del nadeva lahko porinemo pod kožo na prsih in bedrih.

  11. Korenček in čebulo na grobo narežemo in ju enakomerno razporedimo po pekaču.

  12. V pekač vlijemo 250 ml piščančje juhe, nato pa piščanca pokrijemo z aluminijasto folijo.

  13. Pekač postavimo na najnižjo rešetko v pečici, ogreto na 180°C, in pečemo 40-50 minut. Med pečenjem krače večkrat prebodemo z lesenim nabodalom, da odteče maščoba.

  14. Temperaturo pečice zmanjšamo na 170°C, odstranimo alu folijo in piščanca obrnemo ter polijemo s stopljeno maščobo.

  15. Pečemo še približno 2 uri in vsake toliko prelijemo z maščobo z dna pekača in piščanca po potrebi obrnemo. Če začne piščanec preveč temneti, ga pokrijemo s peki papirjem ali alu folijo.


Dober tek!





Pečen piščanec z ajdovo kašo in jurčki, pečen piščanec, ajdova kaša, martinova pojedina, božična večerja, okusno kosilo, okusna večrja
Pečen piščanec z ajdovo kašo in jurčki








9 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page