Polnozrnati kruh z ajdovo kašo
- Kmetija Banfi
- Apr 11, 2021
- Branje traja 1 min
Updated: Oct 22, 2022
Sestavine:
300 g polnozrnate moke
200 g mlete ajdove kaše
2 žlici poljubnih semen
500 ml mineralne vode ali navadne vode
1 pecilni prašek
3 žlice olivnega olja
1 žlička soli
Postopek priprave:
V posodo od kuhinjskega robota vsipamo moko, mleto ajdovo kašo in semeni, ter s kuhalnico premešamo.
Dodamo pecilni prašek in sol, ter vse skupaj ponovno premešamo.
Dodamo mineralno vodo in olivno olje.
S kuhinjskim robotom mešamo dokler ne dobimo vlažne, rahlo lepljive mase.
V manjši pekač namestimo peki papir in vanj razporedimo maso.
Po vrhu poljubno posujemo semena.
Kruh pečemo 60cminut v pečici ogreti na 180°C.
Dober tek !










Komentarji