top of page
Search
  • Kmetija Banfi

Rulada z bučnimi semeni

Sestavine:

  • 100 g bučnih semen Kmetija Banfi

  • 9 žlic sladkorja

  • 1 žlica bučnega olja Kmetija Banfi

  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška

  • 6 jajc

  • jagodna marmelada

  • 280 g kisle smetane

  • 240 g mascarpone brez laktoze


Priprava:

  1. Bučna semena in 5 žlic sladkorja v multipraktiku zmeljemo v gladko moko. Presipamo v skledo in dodamo pecilni prašek.

  2. Ločimo rumenjake in beljake. Beljake stepemo v čvrsti sneg skupaj z 2 žlicama sladkorja.

  3. Rumenjake penasto umešamo skupaj z 1 žlico sladkorja. Dodamo žlico bučnega olja in vse skupaj dobro premešamo .

  4. V stepene rumenjake izmenično narahlo s kuhinjsko lopatico vmešamo bučno mešanico in stepene beljake.

  5. Pekač velikosti približno 40 x 30 cm dobro namastimo in obložimo s papirjem za peko. Vanj vlijemo zmes za rulado in postavimo v pečico.

  6. Pečemo 15 minut pri 180 °C.

  7. Pečeno testo vzamemo iz pečice in skupaj s papirjem odstranimo iz pekača.

  8. Rolado skupaj s papirjem za peko zavijemo. Ko je zavito zavijemo v rahlo vlažno kuhinjsko krpo.

  9. Pustimo, da se testo popolnoma ohladi na sobni temperaturi.

  10. V skledi dobro premešamo kislo smetano in mascarpone.

  11. Kremo enakomerno premažemo čez ohlajeno testo, ter na enem krajšem koncu v tankem pasu namažemo marmelado.

  12. Rulado tesno zavijemo. Zavijati pričnemo na krajšem delu rulade, kjer je marmelada.

  13. Ovijemo v živilsko folijo in postavimo v hladilnik za vsaj 30 minut ali še bolje, čez noč.



Dober tek!




rudlada, bučna semena, rulada z bučnimi semeni, kisla smetana, jagodna marmelada
Rulada z bučnimi semeni












1 view0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page