Sestavine:
100 g bučnih semen Kmetija Banfi
9 žlic sladkorja
1 žlica bučnega olja Kmetija Banfi
1/2 čajne žličke pecilnega praška
6 jajc
jagodna marmelada
280 g kisle smetane
240 g mascarpone brez laktoze
Priprava:
Bučna semena in 5 žlic sladkorja v multipraktiku zmeljemo v gladko moko. Presipamo v skledo in dodamo pecilni prašek.
Ločimo rumenjake in beljake. Beljake stepemo v čvrsti sneg skupaj z 2 žlicama sladkorja.
Rumenjake penasto umešamo skupaj z 1 žlico sladkorja. Dodamo žlico bučnega olja in vse skupaj dobro premešamo .
V stepene rumenjake izmenično narahlo s kuhinjsko lopatico vmešamo bučno mešanico in stepene beljake.
Pekač velikosti približno 40 x 30 cm dobro namastimo in obložimo s papirjem za peko. Vanj vlijemo zmes za rulado in postavimo v pečico.
Pečemo 15 minut pri 180 °C.
Pečeno testo vzamemo iz pečice in skupaj s papirjem odstranimo iz pekača.
Rolado skupaj s papirjem za peko zavijemo. Ko je zavito zavijemo v rahlo vlažno kuhinjsko krpo.
Pustimo, da se testo popolnoma ohladi na sobni temperaturi.
V skledi dobro premešamo kislo smetano in mascarpone.
Kremo enakomerno premažemo čez ohlajeno testo, ter na enem krajšem koncu v tankem pasu namažemo marmelado.
Rulado tesno zavijemo. Zavijati pričnemo na krajšem delu rulade, kjer je marmelada.
Ovijemo v živilsko folijo in postavimo v hladilnik za vsaj 30 minut ali še bolje, čez noč.
Dober tek!
Comments